3 måder at køre Windows på Mac

Har du nogle gamle klassikkere liggende, som du gerne vil kunne spille på din nye Mac? Men der er intet der rigtig virker? Jamen, så skal du måske bare få installeret Windows korrekt, og så kører det som en drøm. Er du i den mere kedelige afdeling, så virker det også med helt almindeligt software.

Jeg vil spille Windows spil på min Mac!

Jeg har en god ven. Han kan rigtig godt lide at spille computerspil. Men han kan også rigtig godt lide at se smart ud på læsesalen, og derfor har han valgt at købe en Mac. To ting der (oftest) ikke er forenelige, da de fleste spil bliver udgivet til Windows. Det er der en fornuftig grund til. I runde tal så er mere end 90% af alle computere stadig styret af Windows, så markedet i sig selv er ret stort i forhold til Apple.

Men hvad gør man så, hvis man gerne vil spille spil på sin Mac, og ikke lige er så heldig at det er et af de få som er lanceret på Steam til iOS X? Og stædigt, som min ven, insisterer på at spille Fifa 95…

Her kommer tre forskellige muligheder for at få Windows installeret på din Mac.

1. CrossOver

CrossOver er et lille program som benytter sig af en open source kode til at simulere Windows i en enkelt applikation. Det skal altså forstås således, at CrossOver laver en realtime simulering af Windows, og gør det derfor muligt at køre Windows baserede programmer på iOS X uden at have selve Windows installeret.

CrossOver til Mac. www.codeweavers.com

CrossOver til Mac. www.codeweavers.com

CrossOver er ikke freeware, og det koster 395,- kr. at hente. Det er mange penge, men det er også et fint lille stykke software. Der er muligheder for at køre spil igennem CrossOver, men det er ikke den helt optimale løsning. Du vil uundgåeligt rende ind i bugs og enkelte programmer som CrossOver ikke kan køre.

Så skal du køre små programmer og ikke har det store behov for at spille tunge spil, så er CrossOver et godt stykke software med en fin interface, der kan håndtere de fleste ting.

2. Virtual Machine / Parallels Desktop

En anden måde er at køre en Virtual Machine. Det er i alt sin slående enkelthed en direkte simulator af Windows. Direkte på din Mac. Det kan køre både i et normalt vindue, og overtage i full screen. Modsat CrossOver, så skal du have fat i to forskellige stykker software. Først skal du have Parallels Desktop, og så skal du have en udgave af det Windows du ønsker at installerer.

img_paralellsdesktop

Parallels Desktop. www.parallels.com

Normalt er jeg ikke specielt begejstret for software, der koster penge. Oftest så får man ikke særligt meget for sine penge, og der er altid fornuftige freeware alternativer. Men lige her, der er jeg altså ret begejstret. Parallels er simpelthen er lækkert program. Det kører helt ekstremt smooth, og overgangen mellem de to styresystemer er gnidningsfri.*

Men det kommer ikke helt billigt. Programmet koster 525,- kr. og det er uden licensen til Windows. Til gengæld så får du altså også noget der, for en gangs skyld, rent faktisk virker. Der er enkelte udfordringer i forhold til at køre 3D renderinger, så nyere spil vil ikke køre lige så glat som på en PC. Det skyldes at softwaren kører de to styresystemer parallelt. Men til langt de fleste ældre spil og alt andet software, der er det uden tvivl det bedste software på markedet.

3. Native Install / Boot Camp

Den tredje mulighed er at installerer Windows som native styresystem på din Mac. Apple har indset at de har nogle mangler på den software mæssige front. Eller også har de bare set på den samme statistik over Windows kompatibel software som alle andre, og har accepteret, at nogle altså gerne vil kunne bruge programmer, der ikke kommer fra app store. Enter Boot Camp.

Boot Camp adskiller sig fra de to foregående ved at installere en native udgave af Windows på din Mac. Det er både godt og skidt. Godt i den forstand, at Windows nu kører som Windows skal. Skidt fordi du ikke kan køre Apple software simultant. Du er altså nødt til at vælge, hvilket styresystem du vil starte din Mac op med. Det er enten eller.

Boot Camp

Boot Camp

Skal du spille computerspil, og ønsker du at få den fulde oplevelse, så er det Boot Camp du skal bruge. Her kører det som det skal (forudsat at din Mac lever op til kravene altså. Hardware kan vi ikke gøre så meget ved.). Det koster ikke noget, da det er en del af Apples iOS X. Det eneste du skal have er en licens til Windows.

*Skribenten er ikke sponsoreret af Parallels Desktop.Forfatter(e)

Relaterede indlæg

*

Top