Anonyme tips og tricks på Yik Yak

Yik Yak-appen er et nyere socialt medie, der bygger på anonymiteten. Det betyder, at du ikke nødvendigvis ved, hvem der er afsender på de statusopdateringer (yaks), du får i dit news feed på appen.

Hvordan fungerer Yik Yak?

Appen fungerer sådan, at du kan sende anonyme beskeder ud til folk, der rent geografisk er i nærheden af dig – inden for ca. 2,5 km.

Du har ikke et brugernavn tilknyttet og kan åbne appen uden at logge ind. Du bestemmer dog selv om du vil have et brugernavn tilknyttet dine yaks.

I dit feed kan du inddele efter nye og hotte yaks, og herefter kan du give en tommelfinger op eller ned til yaksene. Yaks der får en score på -5 slettes helt automatisk.

Du kan kommenterer på alle yaks, og alle kommentarer kan også stemmes op eller ned. Hvis du er ‘populær’ og får mange tommelfingre op, opbygger du din yakama. Det er en meget simpel popularitetsfaktor, som vi kender det fra mange andre platforme.

Hvad bliver Yik Yak brugt til?

Alt. Mange bruger det til at søge tips og tricks. Det lader til at folk umiddelbart er venlige og kommer med gode råd. Generelt er der mange der svarer, men det er jo ikke til at vide, hvor mange der er på, og hvor mange forskellige, der har svaret på dine yaks. Det kunne i og for sig være den samme person.

Ellers bliver appen brugt til rigtig mange ligegyldige ting, jokes, kommentarer til nyheder, mobning og hvad der lige falder folk ind.

Potentialet i Yik Yak

På grund af anonymiteten kan man frygte at appen ender med at blive endnu et sted, hvor cybermobning får lov at spire. Det er desværre set flere steder i USA allerede, hvor appen er blevet lukket.

Derudover virker appen sjov og spændende, men ligeså sjovt det er, at kommentere på anonyme folks yaks og dele ud af sine gode råd, ligeså ligegyldigt bliver det efter dit tiende besøg på appen.

Jeg foretrækker selv at vide, hvem det er jeg taler med. Det giver mening for mig at opbygge relationer. Og det er som sådan ligeså sjovt at dele ud af sine råd og kommentere selvom der er ansigt på begge parter.

Men prøv jer frem.

http://www.yikyakapp.comForfatter(e)

Relaterede indlæg

*

Top