Dine skjulte billeder kan sagtens blive fundet på Facebook

Et enkelt tryk på “Skjul fra tidslinje” og så er alt godt. Billedet er væk og det figurerer ikke længere i billeder af dig i oversigten. Så let skulle det jo gerne være. Men det er det selvfølgelig ikke. Alle kan kigge med via et simpelt plugin til Chrome.

PictureMate afslører det meste

PictureMate er et lille plugin til Googles Chrome browser. Det er vel egentlig tiltænkt at du effektivt kan stalke billeder, som personer på Facebook ikke vil have dig til at se. Men nu er vi heldigvis ikke den slags brugere, så vi tiltænker det en mere præventiv rolle. Altså til alle dem, der gerne vil se, hvad der egentlig ligger af billeder og florerer af dem på Facebook – og kunne fjerne dem de ikke bryder sig om!

Hvordan fungerer det?

Det er rørende enkelt. Du installerer, og så dukker der et lille ikon op i din browsers højre hjørne. Så er det ellers ind på Facebook og navigere frem til den profil (her er din egen oplagt), som du gerne vil se billeder fra, og så ellers bare klikke en enkelt gang på PictureMate-ikonet.

Du bliver nu navigeret videre til en ny side, hvor alle de billeder som profilen er tagget i, men som ikke er på selve profilsiden, bliver vist. Der er altså tale om taggede billeder, så der er ikke noget ansigtsgenkendelse eller andet hokus-pokus her.

Det som det PictureMate gør er at hente data om tags på billeder. Det vil sige, at det kan godt være at din profil er lukket, men er der venner som har uploadet billeder af dig, og tagget dig i dem, så vil de altså kunne ses her. Vi lavede et par forskellige forsøg. Dels med en fra vennelisten (det gik, til hans store glæde, ud over Keilberg), og en person som havde en hermetisk lukket profil, og som jeg ikke er venner med.

 

PictureMate finder billeder af dig på Facebook.

PictureMate finder billeder af dig på Facebook.

 

I begge tilfælde dukkede 30+ billeder op. Alle billeder var placeret hos andre end brugeren selv, og i åbne albums.

Hvorfor er det vigtigt?

Vi har i flere omgang harceleret over folks generelle manglende omtanke i deres færden på de sociale platforme. Den seneste sag om “Viborg-mappen” er et glimrende eksempel. PictureMate udstiller alt dette klart og tydeligt i forhold til Facebook. Hvis der er noget som du ikke ønsker, at alle skal have adgang til – så brug PictureMate til at finde det, og se så at få det fjernet.

Hent PictureMate herForfatter(e)

Relaterede indlæg

*

Top