Dommen over Anakata er faldet

En af landets, Nordens hævder nogen, største hackersager har nået sin afslutning. Tidligere i dag dømte retten på Frederiksberg Per Gottfrid Svartholm Warg aka. Anakata til 3,5 års fængsel. En mindre dom blev afsagt til en 21-årig dansker, der i følge anklagemyndigheden skulle have hjulpet med angrebet på CSC.

CSC blev lagt ned af en dreng

En fyr der har hacket CSC, som står for at sikre at befolkningens personfølsomme oplysninger ikke ligger og flyder, er blevet dømt og skal bures inde. Det er vel fint nok? Ja, hvis det nu havde været hele historien, så havde det bestemt været fint. Men der er lidt mere til det hele, hvis man dykker ned i selve retssagen.

Det viser sig, at Politiets efterforskning har været mangelfuld. I en sådan grad, at bevismaterialet imod Anakata synes at have grad af postulater. Fokus har været på at undersøge beviser for skyld, snarer end at undersøge de mange beviser der pegede den modsatte retning. Kombineret med at man bruger CSC (den forurettede part) til at indsamle data til efterforskningen, så efterlader det et noget kritisabelt billede af hele processen omkring rettergangen. Ydermere har Anakata samt den unge dansker været isolationsfængslet imens at den noget tvivlsomme efterforskning har fundet sted. Der har været gentagne brud på normal praksis i sagen, og spørgsmålet er så om det har haft indvirkning på kendelsen.

Peter Kofod har forfattet et glimrende indlæg på DenFri, hvor han gennemgår sagen, se det her:

http://www.denfri.dk/2014/10/csc-hackersagen-har-udviklet-sig-til-et-karaktermord/

Uanset hvad, så kan de to hovedpersoner godt finde sig til rette i cellerne, og efter endt afsoning, så bliver Anakata forment adgang til Kongeriget for bestandigt.

Justitsmord eller retfærdighed?

I mine øjne er der tale om et justitsmord af den helt store slags. Det kan lyde en anelse konspiratorisk, og jeg har måske strammet sølvpapirshatten en anelse for meget, men det fremstår belejligt, at man dømmer en person på et så vagt grundlag. En person man har jagtet i årevis, og som har stukket næsen lidt for langt frem til nogens smag, i forhold til at diskutere emnet om frihed på internettet.

Jagten på Anakata skyldes at han nok er bedst kendt som en af de tre stiftere af Bit Torrent sitet The Pirate Bay, og som en af dem der i sin tid hjalp Julian Assange med at få gang i WikiLeaks. To sites der, mildest talt, ikke er specielt populært hos alle.

Hvad synes Du? Er det komplet urimeligt at Anakata er smidt i fængsel på det fremlagte grundlag? Eller er det helt i orden. Smid en kommentar.Forfatter(e)

Relaterede indlæg

*

Top