Ello, er du der?

Det mest hypede sociale medie lige nu er Ello. Så hej og velkommen til dit nye Facebook.

Det kunne man da i hvert fald håbe. Men jeg vil allerede nu gerne afsløre, at Ello bliver et one hit wonder. Ej, lad os nu lige give det en chance.

 

Invite only

Har du ikke allerede fået en invitation, så skynd dig. Lige om lidt er det (måske) forbi.

Ello har fået så meget hype, fordi alle andre har hypet det. Det har givet det ekstremt meget omtale på Twitter og på utallige Facebook-grupper, hvor folk har delt deres mail-adresser til højre og venstre for at få adgang.

Det virkede også på mig, og jeg smed min mail i mange tråde før jeg for en gangs skyld var hurtig til at besvare en Twitter-status, så jeg kunne få invitationen sendt til min mail.

 

Stilhed før stormen

Ello har et meget enkelt design, og lider endnu lidt af at være en beta-version. Men med stilhed skal også forstås, at der bliver gået stille med dørene fra Ellos side. De lover i deres manifest, at du som bruger bliver fri fra reklamer. Det er et anti-Facebook socialt medie. Ello vil heller aldrig sælge dine data eller tvinge dig til at bruge dit rigtige navn.

Men der er stille derinde. Det er svært virkelig at give sig i kast med det, for du skriver vitterligt til ingen. Luften er allerede ved at være sivet ud af ballonen. Og lige så hurtigt alle interessante personer kom på, lige så hurtigt lader det til, at de er hoppet tilbage til det, de kender.

Jeg må også indrømme, at jeg har svært ved at se, hvad endnu et socialt medie skal kunne tilbyde mig. Jo, bevares, der er ingen reklamer, og det er da dejligt. Men det er nu ikke det, der generer mig mest på de andre medier. Jeg kan dog nævne én smart ting på Ello. Du kan inddele dem du følger i Friends eller Noise. Men det er altså ikke nok. Ello giver mig ikke noget nyt. Funktionerne er der ikke. Jeg følger de samme, som på de andre platforme. Jeg har brug for at vide, hvorfor jeg skal blive. Jeg tror desværre ikke, at Ello giver mig svaret.

Mon ikke også hypen er helt væk, når alle har været en tur forbi og konstateret fuldstændig det samme!Forfatter(e)

Relaterede indlæg

*

Top