Er du Danmarks bedste hacker?

Sådan lyder overskriften på et nyt samarbejde mellem Københavns Universitet og spilfirmaet Ubisoft (der har lavet det fremragende spil Watch Dogs), som skal sætte fokus på manglen på IT-specialister.

Hvad er det så?

Det er et lille spil ala iQuest, hvor du skal igennem en række opgaver, der stiger i sværhedsgrad. Gennemfører du hurtigst af alle, så er der en billet til Dreamhack i Sverige på højkant.

I alt sin enkelthed så skal du knække koderne for at komme videre til næste niveau. Det starter helt enkelt med Cæsars forskydningskode, der for kryptografi aficionadoer som jeg selv, er en helt basal måde at skjule et budskab. Her forskydes alfabetet med et defineret interval, og så kan man ellers hive klarteksten frem fra det. Meget simpelt og effektivt.

Herfra tager det stille og roligt fart, og opgaverne kræver mere omtanke (og software…) at løse. Det er ikke alle der kommer igennem, men det er bestemt heller ikke umuligt.

Det er en sjov lille udfordring som jeg varmt vil anbefale at man hopper på. Du kan gøre det ved at klikke på linket herunder. Det koster ganske gratis!

Flerehackere.dk 

NB. Undertegnede klarede den snævert i underkanten af 60 minutter, hvis vi lige fraregner tiden brugt på aftensmad. Forfatter(e)

*

Top