Facebook opkøber WhatsApp for 22 milliarder dollars!

Facebook fortsætter deres stime af opkøb, og har netop gennemført en kæmpe handel. Zuckerberg opkøber messenger app’en WhatsApp for 22 milliarder dollars, og sætter sig solidt på besked markedet.

22 milliarder dollars for en app?

Det har været længe undervejs, og nu er handlen efterhånden ved at være afsluttet. Facebook har opkøbt WhatsApp for den nette sum af 22 milliarder dollars, eller 132 milliarder gode danske kroner. For et stykke software. 132 milliarder kroner for et stykke software? Til sammenligning så har Københavns Kommune budgetteret med 38 milliarder i udgifter i år (i runde tal).

WhatsApp er en app, hvor man som bruger kan sende beskeder til hinanden. Lidt en blanding imellem Apples iMessage og Facebooks egen Messenger. Der er ikke noget odiøst i selve programmet, men det har en stærk brugergruppe, der er ekstremt aktive på daglig basis. Mere end 450 millioner bruger app’en, og 70 % af disse er online på ethvert givent tidspunkt af dagen. Brugerne sender omkring 600 millioner billeder til hinanden dagligt og 200 millioner stemmebeskeder. De helt normale beskeder tegner sig for ca. 50 milliarder styks, hvilket er omkring det samme, eller mere end, som den samlede mængde af SMS’er sendt på verdensplan dagligt. Og oven i alt det, så registrerer de lige nu 1 million nye brugere i døgnet. Så det er altså en app i fremdrift!

Det er dog ikke kun kontanter at Facebook skal betale. Det hele er en herlig blanding af forskellige aktieoptioner i Facebook blandet med knitrende grønne dollarsedler. WhatsApps to stiftere og deres 50 ansatte går en lys fremtid imøde, rent økonomisk i hvert fald. Og de kan fortsætte hvor de slap, da selskabet fortsætter som en selvstændig enhed. Alle vinder, og Mark Zuckerberg er blevet en lille smule fattigere – men en bunke kode og en brugerdatabase rigere.

Verdens dyreste jobafslag

Et lille fun fact er, at de to stiftere Jan Koum og Brian Acton (tidligere kollegaer hos Yahoo), begge søgte job hos Facebook efter at de havde sagt op hos Yahoo. De fik afslag, og det var starten på deres samarbejde og udviklingen af WhatsApp.

Nu er det jo svært at spå om fremtiden, men hvis Facebook nu havde ansat de to, så havde de haft in-house kapaciteterne til at udvikle deres Messenger app (og ikke mindst ideerne) som de ville have den, og samtidig have sparet 22 milliarder dollars. Sådan kan det jo nogle gange gå. Men det lader de jo sig nok ikke slå ud af, og deres agressive opkøbningsstrategi fortsætter formentlig ufortrødent. Så sent som sidste år, der opkøbte de Instagram, og seneste rygte i møllen er, at de har lagt et bud ud på Snapchat.

Vi venter i åndeløs spænding på at Zuckerberg og Larry Page får underlagt sig hele internettet…Forfatter(e)

Relaterede indlæg

*

Top