Ghostery – Se hvem der kigger med når du surfer!

Vi fik sendt et rigtig lækkert lille tip om en tilføjelse til Chrome ind i dag. Ghostery er et add-on, der hjælper dig med at se, hvilke processer der kører i baggrunden på de hjemmesider du besøger, og giver dig mulighed for at lukke ned for det hele!

Ghostery

Ghostery er et plugin til Googles browser Chrome. Et plugin er et lille program, der bliver installeret som en del af selve webbrowseren. Der findes en lang række af dem tilgængelige på nettet, der har alle tænkelige funktioner. En del installeres sammen med gratis software, og er mere eller mindre ubrugeligt.

Men der er også enkelte fornuftige – og Ghostery er i den gruppe.

Hvad kan det så?

Ghostery kører simultant med din browser, og registrerer hvilke processer som den enkelte side kører. Ofte er der en hel del som du ikke kan se. Vi har kørt nogle tests med Politikens hjemmeside, for at se hvad der egentlig rumsterer på bagsædet af et af landets største dagblades hovedsite.

 

img_ghostery

Ghostery har fundet 18 scripts på politiken.dk

 

Som vi kan se, så kører der 18 scripts i baggrunden af politiken.dk. Det tal varierer lidt. Det er ikke alt der bliver loadet fra gang til gang, og vi nåede helt op på at se 71 scripts blive loadet fra forsiden. Der var ikke tale om nogle former for malware, men primært statistik moduler og reklame scripts.

Det kan også være generende nok af to årsager. For det første, så er jeg ikke interesseret i at se på alle de reklamer. Det sløver responstiden på hjemmesiden, og den uendelige strøm af pop-ups er til at få grå hår over. For det andet – så er der visse sider, hvor vi ikke ønsker at give dem yderligere ammunition til deres statistik arsenal (der er ingen grund til at gøre det alt for let).

 

Sådan ser forsiden på politiken.dk ud, når vi ikke har blokeret content

Sådan ser forsiden på politiken.dk ud, når vi ikke har blokeret content

 

Oppe i Ghosterys menu, der får vi en oversigt over alle de forskellige ting, og vi har samtidig muligheden for at tillade enkelte scripts eller ej. Jeg har valgt at fjerne alt der minder om en reklame, men tillader statistikmoduler. Det gør jeg fordi at jeg er en flink fyr, og ved hvor brugbart det er. Skulle en webredaktør fra pol.dk eller lignende læse dette, så ser jeg frem til mit gratis medlemskab som tak.

 

Politiken.dk med reklamer slået fra

Politiken.dk med reklamer slået fra

 

Og sådan ser Politiken.dk ud med reklamerne fjernet. Meget mere lækkert!

Du kan hente Ghostery her.Forfatter(e)

Relaterede indlæg

*

Top