Gratis Wifi i lufthavnen med din Mac?

Der er efterhånden ikke den lufthavn i verden , der ikke tilbyder adgang til wifi. Det eneste lille problem er, at de alle sammen gerne vil have penge for det. Sidder du fast i lufthavnen og har en del timer at slå ihjel, så kan det hurtigt blive en dyr affære. Læs med her og spar lidt penge.

Hvordan gør vi så?

Lad mig lige gøre det helt klart. Denne artikels guide er udelukkende til brug på private netværk som man selv ejer. Det er ikke lovligt at tiltvinge sig adgang til hotspots, hvor man ikke har betalt som alle andre. Det hedder at hacke, og i dette tilfælde er det de facto tyveri. Og det må man ikke. Eller se på det som et opråb om manglen på generel IT sikkerhed på åbne netværk. Nåh, så er det på plads. Lad os komme i gang.

Som udgangspunkt skal du bruge to ting:

  1. En computer fra Apple (eller en Windows maskine med en Ubuntu installering)
  2. Et “offentligt” Wifi hotspot. Disse er oftest i lufthavne, hoteller, eller kaffebarer, og kræver at man indtaster en kode, som man modtager efter at have registreret og betalt. Så har man X antal minutter inden det lukker ned igen. Det hele forudsætter at hotspottet ikke logger IP.

Når vi har de to ting, så kan vi – i teorien – komme i gang med spoofingen. Spoofingen hentyder til at vi skal overtage identiteten fra en anden computer på netværket. Her igennem computerens MAC adresse (som i øvrigt intet har med Mac at gøre. Se på det som en slags IP adresse).

1. Scan netværket for brugere

img_wifi001

Når du er logget på det offentlige netværk, så er det med at komme i gang. Det første vi skal er at scanne netværket for brugere. Uden brugere, så er det lidt ligemeget. Jeg har – for eksemplets skyld – gjort det på vores lokale wifi i bygningen.

  1. Åben “Terminal” (Brug evt. spotlight til at finde det)
  2. Find din egen MAC adresse: ifconfig en1 | grep ether (husk at skrive din MAC adresse ned!!!)
  3. Se hvem der ellers er på netværket: arp -a
  4. Kopier en af de adresser der er på netværket (cmd+c)

2. “Spoof” MAC adressen 

img_wifi002

Tag den adresse du lige har kopieret, og smid ind efter den følgende kommando. Hvis din computer spørger efter et password, så er det bare det normale password du bruger til din computer.

  1. sudo ifconfig en1 ether [MAC adressen vi lige har kopieret]
  2. Bekræft at adressen er ændret: ifconfig en1 | grep ether

3. Nyd at være på gratis Wifi

Når du er færdig, så er det en god idé at skifte tilbage til din oprindelige MAC adresse. Som du selvfølgelig kopierede oppe i Punkt 1.

4. HUSK!

Det er IKKE lovligt at hacke offentlige netværk, og tiltvinge sig adgang – på den ene eller anden måde – uden at betale. Artiklen skal udelukkende ses som et eksempel på manglende sikkerhed omkring offentlige netværk, og en træningsmanual til dem som vil forsøge sig på hjemmenetværket.

 Forfatter(e)

Relaterede indlæg

*

Top