iQuest – Det er ikke meningen at det skal være nemt!

Det er ikke meningen, det skal være nemt. Sådan lyder beskrivelsen af online spillet iQuest. Og lad mig gøre det helt klart fra starten af: Det er overhovedet ikke nemt. På ingen tænkelig måde. Men det er afsindigt underholdende, så det er bare at komme i gang!

Hvor godt kender du internettet?

iQuest blev udviklet af Jonas Juhler tilbage i juli 2013, hvor de første 20 levels blev frigivet. Spillet blev lidt af en succes på nettet, men nåede ikke rigtig ud over rampen til den brede befolkning. Det er en skam, fordi det er et ekstremt underholdende spil, der sætter de små hjerneceller i gang.

I dag blev der så frigivet endnu en runde levels, og det er nu op til den kvikke bruger, at gætte sig igennem de mange nye opgaver.

Jonas Juhler

Jonas Juhler

Spillet er ret enkelt i sin opbygning. Du bliver præsenteret for en ledetråd og en lille tekstboks, hvor du skal indtaste det rigtige password. Svarer du rigtigt, så kommer du videre til næste level. Svarer du forkert, så må du prøve igen. Og jo. Du kommer til at prøve igen. Og igen, og igen.

Jonas Juhler… Din Sk******!

Jeg har siddet i timevis og kigget ind i skærmen. Jeg har været ved at smide min computer ud af vinduet i ren frustration. Jeg har grinet, og jeg har grædt. Min selvopfattelse af at jeg var en relativt velbevandret ung mand på internettet, blev gjort til skamme. På den vilde måde. Han har ikke gjort det nemt, ham Jonas.

Det er lige præcis dét der gør det ekstremt underholdende. At det ikke er nemt altså. Opgaverne er balanceret så det ikke er umuligt, og man derfor opgiver efter kort tid, men bliver ved med at prøve sig frem. Lad os tage level 24 som et eksempel. På level 24, der bliver du præsenteret for nedenstående skærmbillede.

Level 24 i iQuest.

Level 24 i iQuest.

Hvad så? Hvis vi dechifrerer teksten, så får vi tre forskellige bidder. Den første er “Geo’s location”, den anden “55.679396 12.56305” og den tredje “82.41:27”. Den første del af ledetråden er åbenlyst to-delt. Vi skal være opmærksomme på, at der er tale om en geo-location, og den lille apostrof antyder, at det formentlig har noget at gøre med en person, der hedder Geo.

Anden ledetråd understøtter første antagelse, idet at det er et sæt koordinater. Hvis vi smider dem ind i Google Maps, så bliver vi smidt ned et sted i København. Nu har vi en placering, der relaterer til det password vi leder efter. Her skal vi bruge tredje del af ledetråden. Det var her. Lige præcis her, at jeg sad fast i meget lang tid. Hvad betød “82.41:27”? Min første tanke var, at det var en ufuldstændig IP-adresse. Så i gang med søgningen.

Google var det logiske sted at starte. Det kunne jo være at man var heldig. Det var man ikke. Så ind på en anden søgemaskine (en af dem fra en mørk afkrog af internettet), der trawler nettet ud fra nogle helt andre parametre end Google. Heller ikke noget held her. Frustrationerne begyndte stille og roligt at melde sig.

Forløsningen…

Det tog tæt på en uge. Alle timer, som ikke blev brugt på arbejde, blev brugt på at vende den skide ledetråd oppe i hovedet. Og da tiøren så endelig faldt og jeg blev lukket videre til level 25, sad jeg med en sjov følelse. På den ene side, så ville jeg gerne have fat i ham Jonas Juhler, der havde fået mig til at spilde en uge af mit liv på en dum gåde. På den anden side, så sad jeg og var helt sparket bagover af den simple genialitet i gåden og dens svar – og ikke mindst måden man skulle komme frem til svaret på. Det var simpelthen helt ekstremt godt udtænkt!

Så se at komme i gang med iQuest! Men pas på. Det er vanedannende. Det er frustrerende – og det er helt utroligt underholdende! Og passwordet til level 24? Det må du selv finde! Held og lykke.

Du kan spille iQuest her.

*Sidder du fast, så er der ledetråde at hente på iQuest’s officielle Facebook- og Twitterside.Forfatter(e)

Relaterede indlæg

*

Top