ISIS udgiver app

Terroren er gået digitalt. Islamisk Stat/ISIS/ISIL/IS eller hvad de nu kalder sig selv for i denne måned, er kommet på Google Play. Lidt mere tech-savvy medlemmer af ISIS har lavet en app, der formidler nyheder fra Syrien, Irak og den Islamiske verden.

The Dawn of Glad Tidings

Det er navnet på ISIS’s nye app. Vi kan ikke rigtig kalde det her for en egentlig anbefaling – for det er det ikke. Men det er et interessant skridt rent teknologisk. Det har længe været kendt at terrororganisationer benytter sig af hackerangreb, men det er noget nyt at de går så offensivt til værks på de sociale medier – og nu også igennem en app.

“The Islamic State of Syria and Iraq forever. It is the hope of the Muslim community and it is the path to dignity and establishment of the caliphate.”

– Officiel beskrivelse af The Dawn of Glad Tidings, fra Google Play

Selve app’en er der ikke rigtig noget kontroversielt i. Det er en nyhedsapp som så mange andre. Det er mere indholdet, og ikke mindst de ting som app’en skal bruge af tilladelser, der er værd at bide mærke i. De åbenlyst kontroversielle “nyheder”, giver lidt sig selv. Der er vel efterhånden en samfundsmæssig konsensus (uagtet religion) om, at det er noget vi tager afstand fra.

Det teknisk interessante aspekt er i de rettigheder som app’en udbeder sig. Mest bemærkelsesværdigt er at den vil have adgang til at modificere indhold på telefonens harddisk, monitorering af wifi-forbindelser og automatiske Twitter posts. Rettigheder som ingen bør tillade nogen som helst app at få.

Vi ønsker (af gode grunde) ikke at linke til, eller på nogen som helst måde anbefale, at man henter app’en. Det er ud fra et etisk, såvel som sikkerhedsmæssigt udgangspunkt. Der er nogen apps, der IKKE skal have adgang til din telefons GPS, samt have lov til at auto-poste på sociale medier. I denne kategori falder en app fra en terrororganisation i.

Der er endnu ikke kommet nogen officiel kommentar fra Google.Forfatter(e)

Relaterede indlæg

*

Top