Kan Facebooks Slingshot slå Snapchat?

Nu vil Facebook forsøge sig med det nye Snapchat. Men der er lang vej til toppen af besked-apps.

Facebook er ude med deres nye skud på stammen, besked-appen Slingshot. Det er en direkte konkurrent til Snapchat. Og Facebook har da også tidligere forsøgt at opkøbe Snapchat for et temmelig stort beløb, der dengang blev afvist.

Funktionen med at sende billeder til en ven, der forsvinder, er den samme. Men tankegangen bag appen er en hel del anderledes end på Snapchat. På Slingshot er adgangen til det billede, du har modtaget, at du selv sender et billede retur.

Sagt med andre ord: Før du kan åbne billeder eller videoer, du modtager, så skal du sende noget retur. Uanset hvad det er. Og uden at vide, hvad du svarer på.

Slingshot er noget for noget. Hvis du vil have noget (åbne modtagne billeder), så må du også give noget (sende noget retur), som en nøgle til at åbne skattekisten.

Det efterlader mig med en række betænkeligheder.

Hvorfor Slingshot ikke bliver en succes

  • Konceptet: Det, du sender retur giver ikke nødvendigvis mening, eller værdi for modtageren. For hvordan skal du vide, hvad du netop har modtaget. Det er bare støj og spam i mine øjne. Jeg ville måske sende et billede af mine sko retur før jeg kan se, hvad det er, jeg skal reagere på.
  • Konkurrenten: Snapchat er for stor en succes allerede og fungerer simpelthen for godt til, at selv selve Facebook kan tage en betydelig del af markedet.
  • Støjen: Oprindeligt var ideen, at samtalen aldrig ville ende, da brugerne ville være for nysgerrige til at stoppe samtalen. For hvem vil gå glip af noget. Men, sådan hænger det altså ikke helt sammen i min optik. Det er næsten for let at henvise til punkt et her, men jeg tror, at der vil blive åbnet billeder med rigtig mange ligegyldige billeder. Og så er det direkte tilbage til Snapchat.

Og husk så, at det jo er Facebook, vi har med at gøre. Og tro nu ikke, at de ikke kigger med. De gemmer alle sendte slings i en uge, så de kan reagere på klager.

 Forfatter(e)

Relaterede indlæg

*

Top