Når Twitter overtages af støj

Twitter er for alle. Alle har lov at udtrykke sig. Men der kan nogle gange være utroligt meget støj på de lister eller hashtags, man følger eller fra sponsorerede indlæg fra den samme person, der gang på gang ikke målretter sin annoncering.

Det kan blive ret trættende, når dit news feed ligner noget, dit spamfilter normalt ville fange i din mailboks. Jeg er ikke meget for det, og jeg synes ikke rigtigt, at det er i Twitters ånd. Jeg ville bestemt heller ikke bruge det til at blokere brugere kun fordi jeg var uenige med dem. I sådanne tilfælde er der unfollow.

Hvis du også bruger Tweetdeck til at overvåge samtalerne, så ved du også, hvor slemt det kan være, hvis det, der fylder, ikke hører til der. Kald det hashjacking, spam eller aktivisme. Og i går blev det en anelse for meget. En lang række twitter-aktivister overtog en række af de hashtags, jeg følger både privat og i arbejdsregi. Hele dagen blev der kontinuerligt pumpet det samme budskab ud på en række af de større hashtags, herunder #sundpol og ikke mindst #dkpol. Det var muligvis bare en enkelt eller få personer, der stod bag en lang række falske konti, men det gjorde det svært at skelne mellem originale tweets og spam.

Man kan sige og mene meget om at overtage forskellige hashtags for at få sit budskab ud. Jeg er ikke selv sikker på, det får den ønskede effekt. Det lod til, at de her personer var temmelig utilfredse med et forbud mod e-cigaretterne, og de valgte at gå til kamp for damp. Det fik den modsatte effekt på mig, hvad enten de har gjort det i god tro, og rent faktisk ikke har fået deres stemme hørt i debatten. Og nu sidder jeg ovenikøbet og skriver dette blogindlæg, så du også fremover kan sørge for at skrue ned for støjen. Problemet var også, at det formentlig var en lang række profiler, oprettet kun til det støjende formål, der var afsendere af det samme budskab.

Twitter har en rimelig klar definition på spam i forhold til, hvad de ønsker indberettet. Det er blandt andet oprettelse af flere konti – manuelt eller ved hjælp af automatiserede værktøjer, gentagne delinger på trendende emner/hashtags for at forsøge at fange opmærksomhed og ikke mindst misbrug af mentions og gentagne delinger af identiske opdateringer.

Sådan skruer du ned for støjen

Du har tre valgmuligheder. Du kan mute, blokere eller indberette. Det er tre helt forskellige muligheder, og jeg råder dig til at tænke dig om, særligt inden du indberetter profiler til Twitter. Du gør det via et tweet ved at klikke på “mere” (de tre prikker ved siden af favorit) eller på en profilside ved at klikke på møtrikken.

Mute: Mute skruer ned for en bestemt profil. Det er denne funktion, du skal bruge, hvis du ikke vil unfollowe eller blokere. Og brugeren får ikke noget at vide om det. Du kan følge mutede profiler, og de kan følge dig tilbage. Når du muter en profil vil du ikke længere modtage push- eller sms-meddelelser fra disse profiler. Du vil hellere ikke modtage notifikationer om mentions eller svar i samtalerne.

Se dine mute-indstillinger her og unmute profilerne igen.

Bloker: Når du blokerer en bruger på Twitter, så har brugeren ikke længere mulighed for at følge dig eller se dine tweets. Brugeren får ikke noget at vide om, at du har blokeret profilen, men hvis brugeren besøger din profil efter at være blevet blokeret, vil de lægge mærke til det.

Se de blokerede konti her og fjern blokeringerne igen.

Indberet: De er muligt at indberette spam til Twitter, der vil dykke ned i sagen. Det er en vurdering, man må gøre op med sig selv. Hvis det tydeligt fremgår, at en række falske profiler spammer et hashtag med volapyk eller copy pastede-budskaber, så er vi ovre i det, Twitter selv definerer som spam, nemlig automatiserede interaktioner, der gentagne forsøger at få opmærksomhed.

Se her om det rammer ind i Twitters definition af spam.

 

Husk, du bør ikke misbruge funktionerne, derfor kan du også unmute og unblocke alle profiler til hver en tid.Forfatter(e)

Relaterede indlæg

*

Top