Nana Hagel: Dronningen af Instagram

Foto: Karen Sofie Egebo

Vi har haft fornøjelsen af at tale lidt med en af de danskere, som har rigtig mange følgere på Instagram. Hun har faktisk over 110.000! Det blev til en snak om opstart, professionaliseringen af bloggerkulturen og gode råd til dig, som gerne vil i gang på Instagram. Vi er rigtig glade for at præsentere vores første feature og Nana Hagel.  

Begyndelsen

K&C: Vi kunne rigtig godt tænke os at høre, hvordan det startede?

NH: Det startede med at min kæreste Esben kom hjem og fortalte, at han havde fået en app anbefalet, hvor man kunne dele billeder. Det syntes jeg lød rigtig sjovt og downloadede den. Jeg kan huske at jeg tænkte; det der er genialt. Det var en app, jeg havde manglet. En app der kun handlede om billeder, og ikke opdateringer og alt muligt andet, men kun billeder.

“Jeg tror, det er fordi, jeg aldrig har taget billeder, som folk gør, når de tager i byen fredag aften. Jeg har aldrig været personlig.”

– Nana Hagel

Jeg begyndte at følge mine venner, og mine venner fulgte mig, og brugte den som I, og alle andre, bruger den. Lige pludselig begyndte folk jeg ikke kendte at følge mig. Det syntes jeg egentlig var mærkeligt til at starte med, og forstod heller ikke helt hvorfor. Jeg tror, det er fordi, jeg aldrig har taget billeder, som folk gør, når de tager i byen fredag aften. Jeg har aldrig været personlig. Jeg har altid syntes, det var sjovt at finde motiver. Det har jeg gjort lige fra starten af. Jeg kan huske, jeg var ude på Louisiana og tog et billede, og der var vel fire, der likede det. Fremmede mennesker ville heller ikke like jeres billeder, fordi de er personlige. Det er af jeres venner og fra jeres liv, hvor mine allerede fra start var mere generelle.

 

Første billede med 100+ likes

Jeg kan huske første gang jeg fik 100 likes på et billede, det var helt vildt, men også meget mærkeligt. På et tidspunkt bliver jeg så suggested user (Instagrams liste over brugere, de anbefaler red.). Jeg tror, det var et halvt års tid efter, at jeg begyndte at bruge det rigtig aktivt. Jeg havde fået 2.000 følgere selv, og da jeg blev suggested, nåede jeg op på 8.000 i alt. Og sådan startede det. Når man er på den liste, så kommer man op igen og igen. Nu har jeg været det seks gange tror jeg, og der jo efterhånden mange, der følger med. Det har været en udvikling. Det var ikke bare fra den ene dag til den anden. Det var også fordi, det var sjovt at tage billeder, og det var der nogen, der opfangede. Man får også ret hurtigt respons på det. Det er det som Instagram kan. Man kan ret hurtigt få anerkendelse for det man gør.

K&C: Gjorde du noget specielt for at komme ud til flere?

NH: Overhovedet ikke. Jeg har aldrig nogensinde brugt hashtags. Min profil har altid været åben, derfor kan alle se, hvad jeg gør. Folk spørger tit hvordan, men jeg aner det ikke. Jeg aner ikke, hvordan man får folk til at følge en. Jeg ved ikke hvordan de har fundet mig. Jeg tror, at så snart man kommer ind i det, er det en slags community, hvor folk kender hinanden. Nogen kommenterer på andres billeder, og så begynder man at følge dem. Man bliver hurtigt en del af det community. I dag er det nærmest stadig de samme mennesker, jeg kommunikerer med, som det var til at begynde med. Jeg tror at det var lidt et tilfælde, at jeg blev suggested. De har vel syntes at jeg tog pæne billeder til at starte med.

K&C: Det er vel ellers meget normalt, at man kommer ud til flere ved at bruge hashtags?

NH: Jo jo, og jeg ved godt at det stikker ret meget ud. Folk bliver ved med at spørge; Nå, hvilke hashtags skal jeg bruge? Jeg bruger sjældent hashtags, og gør det mest, når jeg laver samarbejder med virksomheder, og de beder mig om det. Første gang jeg gjorde var til en af Instagrams weekend hashtag-konkurrencer. Der fik jeg 200 likes, eller sådan noget lignende, hvilket var ret meget. Så på den måde kan det måske være en god idé at lege lidt med i de konkurrencer, hvis det er likes og følgere, man er ude efter. Det var helt vildt. I og med at jeg gjorde det, der kom der selvfølgelig lidt flere til. Men det er ikke noget jeg gør. Og så er det jo klart, at jo flere man har, jo flere vil der komme til. Jeg har også kommenteret på andres billeder. Det er ikke så meget på mine venners billeder, men mere mine “Internet-venners” billeder. Jeg bruger det altså ikke til at snakke med mine venner, men med folk jeg kender via Instagram. Det har jeg gjort lige fra starten af. Når man så har kommenteret på et billede, så sidder folk jo og tjekker hinanden ud.

K&C: Så derigennem kan der også være kommet mange?

NH: Ja, men jeg tror at det var nemmere i starten. Der var ikke så mange af de der superbrugere. Der valgte Instagram ret hurtigt nogle ambassadører. Nogle danskere har en halv million følgere, og de er på listen hele tiden. Og så er der nogle, som ryger lidt af og på listen, som mig selv.Forfatter(e)

Relaterede indlæg

En kommentar;

  1. Pingback: Sådan får du 100 likes på Instagram | Keilberg & Christiansen

*

Top