Nana Hagel: Dronningen af Instagram

Foto: Karen Sofie Egebo

Gode råd på falderebet

K&C: Vi vil gerne rundt om lidt gode råd her til sidst. Hvad er vigtigt, hvis man gerne vil være Instagrammer?

NH: Det handler jo helt klart om billedstil, da det er det, Instagram handler om. Brug lidt tid på at find din egen stil, og hav det sjovt med det.

“Jeg kigger meget efter stil og billedkvalitet. Alle har jo deres egen stil – selvom mange selvfølgelig minder om hinanden, mig selv inklusiv – men jeg bliver fascineret af dem, der formår at tage billeder af forskellige motiver, men alligevel holde det indenfor en overordnet ramme.”

– Nana Hagel

Find en stil og hold dig til den. Og gør det, fordi du synes, det er sjovt. Man kommer ikke til at tjene penge med det samme. Jeg har gjort det i fire år, og det er først nu, jeg begynder at kunne tjene på det. Det skal heller ikke være målet. Ellers kan man være heldig og blive suggested user. Det ved jeg ikke, hvordan man bliver, der er bare nogen, der er heldige.

K&C: Hvad lægger du mærke til hos folk, du vælger at følge?

NH: Det er sjældent, jeg følger nye for tiden. Det handler meget om deres stil. Om de skiller sig lidt ud. Der er rigtig mange, der gør det samme. Det er meget forskelligt fra profil til profil. Jeg kigger meget efter stil og billedkvalitet. Alle har jo deres egen stil – selvom mange selvfølgelig minder om hinanden, mig selv inklusiv – men jeg bliver fascineret af dem, der formår at tage billeder af forskellige motiver, men alligevel holde det indenfor en overordnet ramme.

 

Et enkelt Skyline billede er sluppet igennem nåleøjet

K&C: Hvordan indfanger man så det her motiv?

NH: Lige præcis det er sindssygt svært at give råd om. Hvis du ikke ser det, så er det svært. Jeg ved ikke om man kan sige til folk, hvordan de skal se et motiv. Jeg har bare selv altid syntes, at det var sjovt at tage billeder. Lige fra ferier med mine forældre, hvor jeg lånte min fars kamera. Jeg tror, at hvis man har interesse for det, så bliver det bedre og nemmere. Man skal bevæge sig rundt i byen og kigge efter motiver. Det handler om at lægge mærke til ting omkring en. F.eks. herinde (Enghave Kaffe, Vesterbro red.); hvis der nu ikke var fyldt med mennesker, og det var i dagslys, så ville her være masser af fede motiver. Så det er bare at kigge efter dem. Alle har jo altid deres iPhone på dem. Jeg stopper tit op for at tage et billede, når jeg cykler rundt i København. Det bliver også en hobbyskade. Man ser motiver over det hele.

 

Kort om Nana

Navn: Nana Hagel

Uddannelse: Kandidat i Sprogpsykologi, Københavns Universitet

Job: Freelance journalist og Instagrammer

Referencer: Condé Nast Traveler, Copenhagen Food, Politiken, Visit Denmark m.fl.

Her kan du følge Nana: Instagram (@nana_ha), Twitter (@nanahagel), nanahagel.dk (Nanas portfølje)farandclose.com (Nanas blog)

 Forfatter(e)

Relaterede indlæg

En kommentar;

  1. Pingback: Sådan får du 100 likes på Instagram | Keilberg & Christiansen

*

Top