Nintendo NES Mini

Retro er det nye sort. Sådan er det i hvert fald når det kommer til mange ting. Hvis virksomhederne er i tvivl om, hvad de skal præsentere af nye ting, så giver de bare en ældre model et skud til. Således går det med Aqua, Buffalo støvler og nu er turen kommet til NES. 

Nintendo NES Mini

Nintendo NES Mini! Et lille aggregat, der tager dig tilbage tilbage til de gode gamle dage (eller blot sidste uge, hvis du lige som jeg er den heldige ejer af en original NES med dertilhørende spil). Og nu med HDMI. Det er som om at alt bliver bedre med HDMI? Lidt ala den gang Bluetooth kom frem. Jeg er usikker – men fremskridtet kan jo dårligt forhindres, uagtet hvor meget alle vi retro konsol aficionadoer kæmper imod.

Hvad er der i kassen, og hvornår kan jeg købe den? 

 

Konceptet virker ret enkelt. Der er tale om en lille emulator med nogle præinstallerede spil, som så kan kobles til dit husalter, og så er der ellers dømt lækkerhedsaften i selskab med Mario og Link. Der følger en enkelt controller med, men rygterne vil vide at ældre controllere og fra Wii skulle fungere med den lille konsol. Så ingen panik der!

Det absolut bedste ved denne lille herlighed er at den er tro mod originalen. Der kan sættes scan-lines på fladskærmen, og det hele holdes i et herligt pixeleret 8bits 4:3 format. Præcis som det var tiltænkt. Ikke noget med moderne grafiske overhalinger og Pac-Man i millioner af farver. Tak for det, Nintendo! Og fik jeg nævnt at man nu kan gemme sine spil? Nej? Men det kan man altså! Stærkt!

Hvad skal det så koste? Det er faktisk ikke så slemt igen. Hele herligheden forventes at kunne erhverves for små $60, hvilket er ca. 400 danske kroner. Med moms, afgifter og alt det hejs, så må vi jo nok forvente en pris på 5-600 kr i Danmark. Der er lancering i USA i november, så mon ikke vi lige når med inden jul i resten af verden?

Men skal vi være helt ærlige, så ville det også være at stramme den, at kræve meget mere. Det er (formentlig – nu har jeg jo ikke åbnet den) en singleboardcomputer med en emulator på. Noget som formentlig kan erhverves for væsentligt mindre end 600 kr.Forfatter(e)

Relaterede indlæg

*

Top