Pinterest: Sig det med billeder

Pinterest er din opslagstavle, hvor du kan gemme og sortere indhold fra nettet. Det er et socialt medie, der er bygget op sådan, at du kan lave samlinger af billeder, artikler eller andet indhold fra nettet.

Del indhold, find inspiration og sig det med billeder

Pin dine interesser! Du kan blandt andet bruge det til at finde inspiration til alverdens ting og sager som bolig, indretning, mode og kreative løsninger. Dette har gjort Pinterest populær blandt kvinder, da de har set ideen i at få inspiration fra hinanden eller gemme og sortere det indhold, de falder over på nettet.

Pinterest beskriver det selv som visuelle bogmærker, og det er meget dækkende for, hvad der egentlig er essensen her. Forestil dig en god gammeldags opslagstavle, måske er opslagstavlen inddelt i felter, så du kan sortere det, du hænger op med tegnestifter. Eller måske er tegnestifterne forskellige farver knyttet til forskellige interesser. Det er præcis samme koncept, vi har med at gøre. Her kan du dog både gemme alt det, du falder over på nettet eller ved at søge på Pinterest via søgemaskinen eller via det, dem du følger lægger op eller pinner.

På Pinterest fortæller du om dine interesser med billeder, hvilket adskiller mediet fra de fleste andre sociale meder.

Pinterest ligger stadig og spirer lidt hos danskerne. I Medieudviklingen for 2014 ligger Pinterest som det femte mest anvendte sociale medie. Det er ikke prangende tal, men 5 % benytter mediet månedligt og 1 % dagligt. Dette betyder, at det er på niveau med Reddit, men har et stykke op til Twitter.

LÆS OGSÅ Medieudviklingen 2014

Er du ikke overbevist? Så kig med her:

Hvad kan du bruge det til?

Der er rigtig mange muligheder til, hvordan du kan bruge Pinterest. Rigtig mange bruger det til at samle flotte billeder, ønsker og inspiration til hverdagen, hjemmet eller jobbet.

Derfor vil du finde mange opslagstavler med fashion for både mænd og kvinder, boligindretning og skandinavisk design, hår, sko, klippe-klister-løsninger, tegninger og malerier. Det er vist kun fantasien, der sætter grænser.

Det er altså en nem og hurtig måde at få kreativ inspiration til stort set alt fra boligindretning, til social media-værktøjer, nyhedsmagasiner eller hvordan man laver en god humus. Hvis du end ikke er til for lange artikler, så bliver du på Pinterest visuelt bombarderet med nye ideer. Jeg har hørt Pinterest blive sammenlignet med et stort magasin eller reklameblad, hvor du slipper for at rive billederne ud og gemme. Her tilføjer du dem hurtigt til en relevant opslagstavle.

Men Pinterest er, hvad du gør det til, så indholdet bliver også målrettet din profil. Det handler jo om interesser.

Pinterest er rigtig nyttig som søgemaskine, og det er den letteste måde at tilgå indholdet på. Det fungerer fuldstændig som på Google blot med muligheden for at gemme billederne på dine opslagstavler til senere.

Pins fra egen enhed

Ligeså let er det også at tilføje indhold og billeder, der ikke ligger på Pinterest. Tilføj links fra nettet eller upload indhold fra din computer eller smartphone.

Se også herunder:

pin fra

Tilføj indhold fra nettet eller din egen enhed

 

Her bliver det også interessant for bloggere, webshops, i forbindelse med markedsføring eller måske endda i politik. Tilføj alt dit indhold og gør det tilgængeligt for dine følgere, eller pinnere med de samme interesser som dig, som nu får et direkte link til din blog, hjemmeside eller hvor du vil have drevet trafik til.

Pin It Button

For at gøre det rigtig let kan du også få en ‘Pin It Button‘ til bl.a. Google Chrome. Den er uundværlig for de fleste pinnere, og det gør det ekstremt let at lave inspirationslister eller huskelister med artikler eller indhold, du kan tilgå senere.

Pinterest mapping

Hvad gør du med alle dine favoritsteder i byen? Skal du lave en blog, skrive anbefalinger på dine Instagram-billeder, udgive en bog eller måske bare mappe det hele på Pinterest? Den lette og tilgængelige løsning findes på Pinterest. Ved at tilføje et kort til din opslagstavle kan du lave din helt egen rejseguide til turister eller lokale – eller måske bare dig selv. Fortæl om dine favoritsteder i byen, hvor du elsker at nyde en kop kaffe i stilhed, hvor du tager hen for at søge inspiration, hvor er der gode faciliteter for studerende og lignende. Det fungerer ganske glimrende og kan blandt andet bruges som en slags kombi af Yelp, Foursquare og Politikens Turen Går Til.

pinterest map

Map dine favoritsteder

 

Hvordan bruger jeg Pinterest?

Jeg bruger selv Pinterest både som en samling af bogmærker eller som huskelister til artikler, inspirationskilder eller blogs, jeg skal huske at læse.

Du kan se meget mere på min Pinterest-profil her:

Besøg Mads Keilberg på Pinterest.

Jeg startede med at bruge Pinterest, fordi jeg brugte forskellige browsere på forskellige tidspunkter. Derfor så jeg ideen i altid at have sine bogmærker med sig. Der findes sikkert smartere løsninger til netop dette behov, men uanset det fik jeg mit behov tilfredsstillet.

Det betyder nok også, at jeg har ramt en niche på Pinterest ikke mange deler med mig i Danmark. Der er rigtig meget indhold om sociale medier, digitale løsninger, politik og valgkamp. Ikke ligeså meget er tilgængeligt på Pinterest eller organiseret på opslagstavler. Der er dog en del at hente internationalt.

Meget af det indhold, der florerer både på min home side og generelt på Pinterest er kreative ideer og projekter, det skyldes formentlig, de meget aktive venner, jeg følger. Dog er vi heldige, at Pinterest udvælger en række pins til dig alt efter det indhold, du selv viser interesse for.

Her har jeg samlet en række opslagstavler blandt andet om blogs om sociale medier og digital kommunikation:

Følg Mads Keilbergs opslagstavle Blogs om digital kommunikation på Pinterest.

Og her har jeg samlet en række brugbare værktøjer på de sociale medier:

Følg Mads Keilbergs opslagstavle Værktøjer på Pinterest.

Eller tjek de sider, hvor jeg får inspiration eller nyheder fra om digital og tech:

Følg Mads Keilbergs opslagstavle Nyheder om digital og tech på Pinterest.

 

Tak til Tanja Lea for inspiration til indlægget.Forfatter(e)

*

Top