Politikerens guide til Snapchat

Astrid Krag efterspurgte i går tips og tricks til, hvordan hun gemte alle de søde snaps, hun får i løbet af valgkampen. Derfor har vi udarbejdet politikerens guide til Snapchat.

Noget af indholdet i guiden vil primært være henvendt til iPhone-brugere.

Sådan gemmer du modtagne snaps

Det eneste du skal gøre er at tage et skærmbillede/screenshot af dine modtagne snaps. Så gemmes de automatisk i din kamerarulle.

1. Hvis du bruger venstre tommelfinger til at se dine snaps, så hav højre pegefinger klar på låseknappen og højre tommelfinger klar på hjem-knappen. Mens du holder venstre tommelfinger nede, så holder du først låseknappen nede og klikker derefter på hjem-knappen. Hvis et lysglimt kommer frem, har du gemt snappen.

2. Hvis du bruger højre tommelfinger til at se dine snaps, så hav højre pegefinger klar på låseknappen og venstre tommelfinger klar på hjem-knappen.

snapchat_screenshot

Sådan får du flere følgere

Det handler jo om at komme i dialog med vælgerne. Så hvorfor ikke gøre det lidt lettere for folk at finde dig?

Alle Snapchat-brugere har tilknyttet deres helt egen QR-kode også kaldet en snapkode. Den finder du ved at trykke på det lille spøgelse øverst på dit kamera. Du kan tage et screenshot af spøgelset og dele det på de sociale medier, så folk lettere kan tilføje dig som ven.

De tilføjer dig ved at holde deres Snapchat-kamera ind over snapkoden, og så slipper de for at skulle søge efter dit brugernavn.

Du kan også downloade din snapkode i høj opløsning eller lægge grafik eller dit ansigt ind i spøgelset. Hent billedet i høj opløsning her.

snapchat-snapcodes

Du kan også printe snapkoden på flyers eller gøre som Sophie Danneris fra Radikale og sætte den på din valgplakat.

sophie danneris_snapcode

Sådan tegner du

Alle husker paint. Og en af de funktioner, der fungerer bedst på Snapchat er, at du kan tegne og spice dine billeder op. Det falder i god jord hos vælgerne, at du har taget dig tid til dem.

Hvis du er en øvet tegner og mangler en række farver, så er der også råd for det. Når du vælger en farve så hold fingeren på skærmen og træk den ned for at få adgang til sort. Hvis du vil have adgang til hvid, så trækker du fingeren til venstre. Du vil også lægge mærke til, når du trækker fingeren rundt på skærmen, at du kan få en masse farver frem f.eks. babylyserød. Vigtigst er, at du trykker på valgmulighederne i regnbuepaletten og holder fingeren nede, mens du vælger hvilken variation, du vil bruge.

Snap_paint

Sådan blokerer du upassende brugere

Du vælger selv dit brugernavn på Snapchat, derfor er det ikke altid muligt at gennemskue, hvem der sidder i den anden ende. Flere politikere har modtaget upassende indhold. Det er der selvfølgelig råd for. Blokér dem eller fjern dem som venner.

Klik på brugernavnet og herefter møtrikken for at få mulighed for at redigere brugerens navn, fjerne vennen eller blokere.

Sådan turbolæser du dine modtagne snaps

Vi ved, at du er på farten og har travlt i disse dage. Derfor kan 10 sekunders snaps være lang tid.

Når du holder din ene finger nede for at se en modtaget snap, så klik med en anden finger på skærmen for at bladre videre til den næste.

Sådan forventer vi, at du bruger Snapchat

Vi ved, at du ofte står og debatterer eller taler med vælgere og derfor ikke kan hive telefonen frem. Og dog!

Det er mediets præmis, at du laver dit indhold selv. Optag dine egne videoer, tag selfies og vis din dag fra din egen synsvinkel – ikke dine kampagnemedarbejderes. Tag billedet fra talerstolen eller paneldebatten selv fremfor et billede af dig fra salen. Med mindre det selvfølgelig er en del af dine overvejelser, men så skal vi se hvem der er bag kameraet.

selfie

Sådan laver du godt indhold

Og nu til det vigtigste – indholdet. En god huskeregel er, at Snapchat er en-til-mange kommunikation, men en-til-en svar. Du sender snaps ud bredt, men får private svar. Snapchat er velegnet til at tage følgerne med om bag scenen. Derfor giver det mulighed for at vise nogle sider af dig selv, som du ikke viser på andre sociale medier. Du kan eksempelvis have dine følgere med i bussen, i bilen eller på cyklen. Men overvej hvad der giver mest værdi og vælgere:

– Er det, at du er på vej i radioen, eller er det, når du snapper live fra radioen?

– Er det, at du nu har delt flyers ud i Næstved, eller er det, når dine frivillige fortæller, hvorfor de står tidligt op for at dele flyers ud for dig?

– Er det, at det har været en lang dag og godnat-snap, eller er det, når du fortæller om dit aftenritual, inden du går i seng?

Det er ikke altid det åbenlyse indhold, der er relevant for dine snap-venner. Inddrag følgerne i dig selv, stil dem spørgsmål, vis dem hvad du laver inden du går på scenen, efter du har hængt plakater op, eller få nogle af dine frivillige til at interviewe dig. Inddrag eventuelt også nogle af de snaps, du modtager, ved at svare eller kommentere på spørgsmålene. Tag os med om bag scenen, vis os, hvad du ser, og kom lidt ned i øjenhøjde og tal direkte til os!



Forfatter(e)

Relaterede indlæg

3 kommentarer

  1. Pingback: Følg politikernes aktivitet på Snapchat | Keilberg & Christiansen

  2. Pingback: Den amerikanske valgkamp på sociale medier | Keilberg & Christiansen

  3. Pingback: Snapchat in the Danish election of 2015 | Victoria-Louise Tilsted

*

Top