Sådan får du 100 likes på Instagram

Måske kender du allerede opskriften. Jeg synes alligevel, at jeg vil dele den med dig, den er nemlig ret simpel. Instagram er et visuelt medie, der handler om billeder og snapshots af hverdagen, som du ønsker at andre ser den.

Instagram har et sted mellem 687.000 og 770.000 danske brugere i følge Danmarks Statistik og DR Medieforskning. Vi er altså relativt mange brugere, der stræber efter at skinne igennem mængden med de perfekte billeder. Der er dog ingen grund til at være bange, og du behøver ikke at lede længere, for jeg har fundet opskriften, der kan skaffe dig dine første 100 likes.

LÆS OGSÅ Nana Hagel: Dronningen af Instagram

I påsken rundede jeg selv 100 likes for første gang. Jeg har ikke været den bedste Instagram-bruger, hverken i forhold til at bruge det dagligt, bidrage med billeder, like eller finde min stil. Ikke desto mindre skal man ikke have brugt Instagram længe for at kunne se, hvad der virkelig virker. Så måske kender du allerede opskriften, men jeg har skrevet den ned for os.

Step 1: Tag et billede

1

Det originale billede

Vi kommer ikke uden om det. Første skridt er at tage et godt billede. Hvis du har en stil, så følg din stil. Hvis ikke, så er det værd at overveje om det skal være bygninger, natur, kage eller mad.

Ingrediensen i mit billede var mad, eller rettere morgenmad fra en kaffebar i Berlin. Det kan selvfølgelig have haft en vis betydning, at stedet er populært i forvejen. Hvis du mest bruger din profil privat, skal du nok også overveje, hvornår du kommer til at spamme dine venner med alverdens daglige billeder af den lækre mad, du spiser.

Men step 1 er at tage et billede og finde et motiv. Hvis du er i tvivl, så er mit råd trods alt at gå efter maden i dagslys. Altid i dagslys.

Step 2: Rediger billede

Billedet blev redigeret med Squaregram

Billedet blev efterredigeret i Squaregram

Når billedet er taget, så er det tid til at redigere det. Mit råd til dig er så vidt muligt at undgå filtre. Brug dit krudt på at tage et godt billede i stedet for at ødelægge det med for meget kontrast eller Instagrams X-Pro II. Den fælde er jeg selv hoppet i mange gange, men det vidner altså en smule om dovenskab. Selv de bedste fotografer og instagrammere kører deres billeder igennem det ene eller andet redigeringsprogram, så det kan du også for at få det til at stå helt skarpt.

Der er hjælp at hente med en lang række redigeringsapps, og der findes apps til at tilføje hvad som helst til dit billede. To af de bedre apps er Snapseed og VSCO Cam. Det er ikke bare noget jeg siger, jeg ved, at mange af dem med mange følgere bruger de her to apps. Hvis du har brug for at gøre dit billede kvadratisk kan du køre det igennem Squaregram, som jeg har gjort oven for.

Så step nummer 2 er at redigere dit billede inden upload. Igen er det en stor hjælp at tage billedet i dagslys.

Step 3: Upload billede

Sådan får du 100 likes på Instagram

Sådan får du 100 likes på Instagram

Det sidste, du skal gøre, er at uploade dit billede på Instagram. Det vigtigste her er selvfølgelig at følge god Instagram-etikette og undgå at spamme dine venner. Så selvom vi alle gerne vil iscenesætte os selv, som vi ønsker andre skal se os, så tænk en ekstra gang over, hvad og hvor meget du lægger op.

Når du lægger dit billede op så tænk over en god billedetekst. Den må gerne sige noget om dig og give en forklaring på, hvorfor billedet er relevant, sjovt og værd at dele. Dem der følger dig, vil gerne have noget for pengene. Hvis ikke de får det, så er der ikke langt til udgangen.

Brug hashtags med omhu. Brug hellere de rigtig frem for mange ligegyldige. Tænk over, hvem du gerne vil have skal se dit billede. Er det eksempelvis andre food bloggere eller turister, der besøger Berlin? Det er vigtigt at kende sin målgruppe, hvis den rækker ud over dem, der allerede følger dig.

LÆS OGSÅ Hashtags

Mange hashtags ser ikke altid lige godt ud og kan opfattes som spam, men en undersøgelse har faktisk vist, at billeder med +11 hashtags har flest interaktioner.

Nu er du klar til at få 100 likes, så kom i gang og få et skud dopamin.

Se også billedet på Instagram her. Eller besøg min Instagram-projektprofil, der endte med også at blive et Influencer Marketing-projekt.Forfatter(e)

Relaterede indlæg

2 kommentarer

 1. AvatarMiriam said:

  Jeg gør alt efter kunstens regler.jeg får ikke 100 likes trods 1600 følgere. Jeg ser profiler på 600 følgere der opnår 200 likes på total kedelige ligegyldige billeder??? Og jeg undres

  • KeilbergKeilberg said:

   Hej Miriam. Det kan der være rigtig mange grunde til. Du bør eksempelvis ikke altid gå efter de mest populære hashtags, der vil dit post forsvinde i mængden. Hvis du til gengæld rammer de rigtige kan Instagram udvælge dig som featured eller du kan komme til at ligge under “relevante opslag” på et hashtag. Derudover kan man jo bruge alle sine andre kanaler til at gøre opmærksom på et post, bede sit netværk om at like, eller måske endda “snyde” sig til likes, så det er svært at sige, hvad de 200 likes, du ser på nogle profiler, skyldes.
   Vh Mads Keilberg

*

Top