Sådan tog vi imod den nye iPhone 6S

Et eller andet rædselsfuldt indie-band har netop forladt scenen i San Francisco, og Tim Cook har sagt tak for i dag. Apples præsentation af nye dimser er slut. Vi sidder tilbage med følelsen, som når man træder ind på Café Louises en sen nattetime. I ved, når man lige skal have en sidste øl, mens bodegaens skodder holder sollyset ude. Vi ved godt, at det er forkert, men vi elsker det alligevel. I det her tilfælde Apple, og ikke øl.

For der var simpelthen ikke meget nyt under solen. Apple leverede det samme stunt, som de altid gør. En opdatering af en ny model, hvor de endelig får fikset det, som alle brokkede sig over manglede i den forrige store overhaling. Igen præsenteret som genopfindelsen af den dybe tallerken. Problemet er bare, at tallerkenen allerede eksisterer. Den har eksisteret i lang tid og har kunnet købes billigere hos konkurrenterne, der både matcher og overgår den nye iPhone. Forskellen er bare, at den nu er blevet dyrere og kan fås i rosenguld. Tak for det, Tim.

Den nye A9-chip og en opdateret udgave af skærmen var de store salgspunkter i Apples tempel. Den nye processor er ekstremt hurtig. Den nye skærm kan registrere 3D Touch, der giver os nye muligheder for at bruge de indbyggede apps i iOS9. Spændende. Og en stor tak til Samsung for at have produceret begge dele.

Spændende er måske en marginal overdrivelse i beskrivelsen af 3D Touch. Vi har mange af de samme funktioner i iOS8 allerede i dag. Forskellen er bare, at vi nu skal lære en helt ny måde at trykke på vores skærm for at kunne spare et halvt sekund hist og her. Læringstid vs. sparet tid – tiden vil vise, om der er et fornuftigt trade-off.

Det hele var dog ikke skidt. Der er kommet nye kameraer i begge ender af iPhone 6S. Vi fik endelig noget, der mindede om markedsstandarden. 12MP bagtil og 5MP foran. Sidstnævnte kan her bruges i skøn forening med den nye “selfie-genvej”, som 3D Touch giver adgang til. For ikke at glemme den nye true tone flash i front, der rent faktisk efterlader os med et brugbart kamera i fronten.

En anden lille lækkerbisken var Live Photos. I alt sin enkelthed, så gemmer dit kamera 1,5 sekunds video i dit billede, og du kan fremkalde lidt af stemningen igen, hvis det indfangede øjeblik ikke er tilstrækkeligt. Vi forudser en række situationer, hvor det ikke vil være den lækreste feature.

Konklusionen er enkel. Det er gammel vin på semi gamle flasker. Der er intet banebrydende over den nye iPhone. Intet. Men derfor skal den nok sælge godt alligevel. Hvorfor? Fordi den virker. Helt enkelt. Der er stort set ikke noget bøvl med Apples iPhones. De kører som de skal, og det hele glider uden lag. Malware og andet bras er der stort set ikke noget af (sammenlignet med konkurrenterne) – det fungerer bare.

Brugere, der vil opgradere fra 5 og 5S, for at få glæde af de nye features i iOS9, vil have stor fordel af at erhverve den nye model, og det virker som en logisk og fornuftig opgradering. Særligt fordi de stadig har en smule videresalgsværdi i deres brugte enheder.

Og hvad gør vi? Forvent, at der snart kommer et par annoncer på let brugte iPhone 6 på DBA. Vi er nemlig ikke et hak bedre end alle andre, og vi vil hellere end gerne forrest i køen.

Artiklen er bragt hos Soundvenue | Tech 10. september 2015Forfatter(e)

Relaterede indlæg

*

Top