Snapchat introducerer Memories – Hvad betyder det?

Snapchat offentliggjorde i går (6. juli 2016), at de introducerer en nye stor ændring til platformen. Er det slut med Snapchat, som vi kender det, og hvad kommer det til at betyde for brugerne, influencers og virksomhederne?

Snapchat Memories (eller Minder) gør det let for dig at gemme dine enkelte snaps eller stories til en særlig kamerarulle i selve appen, så du kan overskue gode minder eller bruge indholdet ved en senere lejlighed. Du kan vælge om du kun vil gemme til Minder eller også vil gemme til din kamerarulle på din smartphone, så du også kan bruge indholdet andre steder.

Du kan nu også importere indhold fra din smartphones kamerarulle – en funktion, der tidligere kun har været mulig gennem brug af tredjepartsapps. Det har Snapchat dog slået hårdt ned på, og der var risiko for at blive udelukket fra appen, hvis du brugte det. Derfor er det ikke noget, vi har set længe i Snapchat – med mindre du er et stort brand eller en stor influencer, der har fået adgang til særlige værktøjer og friere tøjler til at lave dine stories.

Læs også Dem skal du følge på Snapchat

Så, det vil sige, at du nu også kan importer billeder, videoer, gifs eller grafikker, der ikke er taget eller produceret i Snapchat og uploade det til din Story eller sende det direkte til dine venner i chatten. Dette er den helt store ændring i Snapchat – at indholdet ikke længere nødvendigvis er instant eller forsvinder (du kan jo uploade det igen og igen). Hvis du importerer eller bruger Minder ved senere lejlighed, får det, du uploader, en hvid kant rundt om sig. Det er altså tydeligt markeret, hvilket indhold der rent faktisk er nyt og gammelt.

Minder kommer ikke til at ødelægge Snapchat, som vi kender det. Jeg forudser, at Snapchat stadig vil blive brugt til det, det er rigtig godt til, nemlig de hurtige (måske gennemtænkte og opsatte) billeder og svar. Det kan godt være, at det er en stor forandring nu og her, men ligesom med alle andre opdateringer, så går der en uge eller to, og så har vi allerede glemt, at vi har diskuteret det.

I stedet for, så tænk over, hvad du kan bruge denne opdatering til. Hvis du er et brand, medie eller lignende kan Minder jo blive brugt til at kommentere på ‘ugen der gik’, nyheder ‘jeg som influencer ikke nåede at dele med jer’ eller ‘ting jeg har lavet på mine andre platforme’. Og så er der alle de uendelige muligheder i content, du kan forudproducere og lægge op, uanset om det er grafikker, videoer eller billeder.

Læs mere på Snapchats blog her.Forfatter(e)

Relaterede indlæg

*

Top