Streaming af TV

Streaming har været et gennemgående tema de seneste par år. Flere og flere udbydere har lanceret streaming tjenester til deres portefølje. Fremtiden er diskløs og kører over wifi. Det eneste det kræver er, at du har elektronisk adgang til en af de mange tjenester.

De mest kendte streamingtjenester er Netflix, Viaplay og HBO. Her i lille Danmark, der har TV2 og DR med deres TV2 Play og DR Play også meldt sig i kampen. Den gamle TV pakke er snart en saga blot. Du kan stort set se alt, hvad du ønsker ved at streame enten fra din computer eller en håndholdt enhed.

Og det allermest smarte. Du kan se det når du vil. Så skulle du ramme en craving for at se Bonderøven klokken 04 en onsdag morgen, så kan det sagtens lade sig gøre.

SmartTV

Samsung SmartTV.

Samsung SmartTV.

De fleste SmartTV har efterhånden indbygget de store udbydere i deres sortiment. Der er en lang række apps, som kan hentes og de gør dig i stand til (forudsat at dit TV er koblet til internettet), at se dine yndlingsserier med et enkelt klik.

Apple TV

AppleTV.

AppleTV.

Apple TV er ved at blive udfaset fra Apples sortiment. Det fik aldrig det helt store gennembrud, og med de mange rygter om et kommende TV fra Apple, så er der ikke det store run på enheden længere. Jeg har selv indkøbt en for et par år siden, og har sådan set været ret glad for den.

Den fungerer på den måde, at du kobler AppleTV til dit fjernsyn via HDMI, og kobler den op på dit wifi netværk. Herefter så streamer du fra enten din iPhone eller iPad op til dit Apple TV. Der kommer et lille ikon (en kasse med en trekant) i dit stream, og er din enhed forbundet til det samme netværk som dit Apple TV, så har du mulighed for at smide det op på en stor skærm via Airplay. Det glider let og den streamer i op til 1080p. Så kvaliteten fejler ikke noget.

Det er ikke jordens billigste løsning, men er du en del af Steve Jobs fanklubben, så er det et must have. 749,- danske kroner skal du have op af lommen, og du kan bruge dem her.

Google Chromecast

Google Chromecast

Google Chromecast.

Google Chromecast er et lille smart device udviklet af Google (sjovt nok). Den er ret simpel. Du smider den ind i dit fjernsyns HDMI, sørger for at alt er koblet til samme wifi netværk, og så er du sådan set køreklar til at streame indhold op på dit fjernsyn.

Det smarte ved Chromecast over AppleTV er (udover prisen), at du kan køre et 1:1 stream af din smartphone eller dit desktop. Det gør dig i stand til at streame indhold fra sider, der ikke er direkte kompatibelt med Chromecast. Det er nemlig ikke alle apps der understøtter Chromecast direkte – endnu. De har nemlig været så søde at frigive softwaren, sådan at alle udviklere kan bruge den. Det er rigtig lækkert for forbrugeren, idet at 10.000 udviklere er bedre end 10.

Du kan se en liste over de understøttede apps her. De helt store som Netflix, HBO og Viaplay har ingen problemer på tværs af alle platforme. Og er du fristet, så kan du smide dine penge efter en Chromecast her.

LÆS OGSÅ Fedeste Gadgets i 2014

Gråzonen

Floppis gamle interface.

Floppis gamle interface.

De ovenstående gadgets viser dig, hvordan du får content streamet op på dit fjernsyn. Det forudsætter selvfølgelig, at du på den ene eller anden måde, har skaffet dig adgang til streamingtjenesterne. Nu er det jo ikke alle der har det, og det er ikke engang sikkert at de viser lige præcis dét program som du leder efter.

Er du mere end almindeligt glad for fodbold, som sidens skribenter og samtlige af deres venner er, så er det ikke altid at en given kamp vises på Viaplay eller en af de mange kanaler i den store kabelpakke. Det er særligt et problem i gruppespillet i de store turneringer som Champions League og Europa League, eller ved slutrunder, hvor TV stationerne er nødt til at prioritere, hvilke kampe de vil vise.

I lang tid der var udenlandske sider som Rojadirecta og FirstRow ens bedste bud på at se en speciel kamp. Jeg har brugt mange timer på at sidde og streame kampe med Barcelonas B hold i Segunda Division. Kampe der på ingen tænkelig måde ville blive vist på nogle kanaler, som jeg har adgang til her i Danmark. Problemet har altid været, at kvaliteten var elendig. Jeg blev smidt af hele tiden på grund af at serverne ikke kunne følge med, og det var mere reglen end undtagelsen, at jeg ikke forstod et ord af hvad kommentatorerne sagde.

Men så kom Floppi. Floppi er et dansk streaming site, der i bedste piratstil har nuppet de enkelte feeds fra udbyderne. Det er altså de samme live feeds som Viaplay, TV2 og DR bruger, som Floppi har nuppet, og giver adgang til via deres hjemmeside. Det eneste du skal bruge er et lille plugin, og så kan du ellers sidde og se alt det tv du overhovedet kan holde ud.  Og du kan streame hele skidtet op på dit fjernsyn. Lige indtil at siden bliver lukket igen i hvert fald.

Fordi den bliver lukket. Det er simpelthen et spørgsmål om tid. Sider der leverer den slags ydelser (og særligt så godt som Floppi gør det), de har ikke nogen lang levetid. De store TV kanaler finder dem og truer med bål og brand, indtil at siden bliver lukket ned igen. Så kan vi diskutere ophavsrettigheder og fri informationsdeling på nettet i en evighed (her har skribenten også en meget klart formuleret holdning), men det ændrer ikke på, at det lige nu er ulovligt. Så nyd det mens det varer, eller hiv tegnedrengen op af lommen.Forfatter(e)

Relaterede indlæg

En kommentar;

  1. Pingback: Dit digitale hjem anno 2015 (Eller: Hvad damerne vil have) | Keilberg & Christiansen

*

Top