Super Mario på din iPhone 6!

Hvis du har været ung i 90erne, så har du sikkert haft en Gameboy. Den lille grå håndholdte enhed, der leverede klassikere som Super Mario og Tetris til glæde for 118 millioner børn og barnlige sjæle. I dag er det gamle maskine lidt outdated. Men fortvivl ikke. Du kan sagtens få dit retro fix på din iPhone.

Ingen jailbreak!

Førhen var det forbundet med en smule pilleri, at få sat sin iPhone op til at køre gamle konsolspil. I de tidligere udgaver af iOS, der kunne man ændre sin smartphones dato indstillinger, og så ellers downloade emulatoren direkte. Apple prøvede at lukke hullerne med flere opdateringer, og så blev man tvunget til at downgrade med .ipsw filer. Morskaben ville ingen ende tage… Alternativet var at jailbreake sin iPhone. Noget der kunne lade sig gøre op til iOS 8.1.

TaiG og alle de andre grupper rykkede lidt, så rykkede Apple sig, og sådan blev det ved. Lige nu har Apple overhånden i den lille digitale tango. Men fortvivl ikke. Fordi selvom de store drenge har dygtige folk ansat, så er communitiet klogere.

Builds.io

De gode folk bag Builds.io har fikset nogle lækre små native apps, der downloades udenom Apples App Store. Og det bedste ved det hele? Det kan gøres uden at Jailbreake og hive den store Cydia pakke frem!

Intet i denne verden der fungerer, er som bekendt gratis. Det er det her heller ikke. Builds.io er baseret på en abonnementsordning. Det koster $9.99 om året at lege med. En pris jeg gerne betaler for at kunne bruge min iPhone som en bærbar konsol. Særligt når det virker!

Hvad får du så?

Det er det helt store spørgsmål. Fordi kan det betale sig? Det kan det, hvis du altså godt kan lide at spille de gamle spil. Du får adgang til en hel vifte af forskellige emulatorer. Super Nintendo, Gameboy Original, GBA, GBC, Sega. Der er et hav af dem.

Men det er ikke det hele. Du får også en række andre lækre apps, der ellers kun ville være tilgængelige på Cydia. iRec, MovieBox, MusicJunkie og det evigt populære Flappy Birds. Sidstnævnte fik kultstatus, da den blev fjernet fra App Store af udvikleren selv. Personligt har jeg (Christiansen) opnået 141 i Highscore. Den kan I jo passende se om I kan slå!

Indtil det sker, så er der en lille video herunder, hvor du kan se hvordan GBA emulatoren virker, og hvordan du installerer spil. Husk for resten lige at du skal eje en fysisk kopi af de roms du downloader, ellers er det ulovligt. Så er det på plads. God fornøjelse med det!

 

 



Forfatter(e)

Relaterede indlæg

*

Top