Voteman!

Voteman var manden, der skulle få de unge til at stemme ved Europaparlamentsvalget. Nu er den trukket tilbage fra Folketingets egen Youtube-profil og derfor også fra Facebook.

Hvis du ikke nåede at se den, så vær glad for at internettet aldrig glemmer. Der er stadig rig mulighed for at se den. Den florerer stadig overalt på Facebook, Twitter og Youtube, ofte med en række sjove kommentarer knyttet til.

Tjek for eksempel hashtagget #voteman på Twitter. Der har været mange kreative hoveder i spil, og der er mange delte meninger om Voteman var manden, der kom de unge vælgere til undsætning eller var til grin.

Filmen blev trukket tilbage den 13. maj.

Man kan synes meget om filmen, og ja den er måske på grænsen på nogle punkter, og måske endda langt over grænsen på andre punkter. Det er jeg fuldstændig enig i. Den er på alle måder politisk ukorrekt. Men lad os se på budskabet. Filmens opgave var at gøre opmærksom på, at vi står med et valg den 25. maj. Budskabet var ikke politisk, eller hvad du i så fald skulle stemme på, tage stilling til, synes godt om eller lignende. Det handlede udelukkende om at få de helt unge til at forstå, at der er valg til Europaparlamentet i maj måned 2014. Og det er lige om lidt.

Om de unge så rent faktisk kommer op af sofaen og ned i stemmeboksen. Det må vi vente med at se tilbage på, når stemmerne er talt op.

Jeg er dog sikker på, at Voteman har nået at få en effekt. Filmen gik viralt, det er der slet ingen tvivl om. Jeg vil ikke afvise, at det hele spiller fuldstændig efter hensigten. For hvad er mere spændende end en halv lummer film på nettet? En halv lummer film, der er trukket tilbage. Den bliver delt og delt især i disse dage lige efter. Hvis de unge ikke har set Voteman, så er det fordi, de ikke er online.

Her er Voteman-videoen (dog på engelsk). Den har over 200.000 visninger. Ramte Voteman plet eller var det en fiasko?

 Forfatter(e)

Relaterede indlæg

*

Top